YKS ücretleri bu yıl da Bayrampaşa Belediyesi’nden

Eğitime verdiği desteklerle bilinen Bayrampaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez başlattığı uygulamayı devam ettirerek YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretlerini bu yıl da karşılıyor. Başvurular, 31 Mart’a kadar, okul idarelerine ve belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılabilecek. Uygulamayla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Destek bizden, başarı gençlerimizden” dedi.

YKS ücretleri bu yıl da Bayrampaşa Belediyesi’nden

Bayrampaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez başlattığı uygulamayı bu yıl da devam ettiriyor… 2023 yılında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencilerinin sınav ücretleri Bayrampaşa Belediyesi tarafından karşılanıyor. Sınav ücreti desteğinden yararlanabilmek için öğrencilerin Bayrampaşa’da eğitim görüyor olması gerekiyor. İkametgâhı Bayrampaşa’da bulunan ancak farklı bir ilçedeki okula giden öğrenciler de uygulamadan faydalanabiliyor. Yine ikametgâhı Bayrampaşa'da olan ve Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan 20 yaş ve altı gençler de ücret desteği alabilecek.

YKS ücreti desteğinden yararlanmak isteyen, Bayrampaşa’da eğitim gören öğrenciler ÖSYM sınav başvuru belgeleri ve IBAN numaralarıyla (IBAN’ın öğrenciye ait olması gerekmiyor) birlikte okullarının idari birimlerine; farklı bir ilçede eğitim gören Bayrampaşalı öğrenciler ile Açık Öğretim Lisesi'nde okuyanlar ise ÖSYM sınav başvuru belgeleri ve IBAN numaralarıyla birlikte Bayrampaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvurularını yapabilecekler.

BAŞKAN AYDINER: DESTEK BİZDEN, BAŞARI SEVGİLİ GENÇLERİMİZDEN

Uygulamayla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Eğitim, üzerinde itina ile durduğumuz bir konu. Öğrencilerimize destek eğitimleri vermek adına bugüne kadar kütüphaneler, BAYGEM, Bilim Merkezi, Bilgi Evleri gibi çok sayıda merkezi hizmete sunduk. İhtiyaç sahibi ailelerimizin evlatlarına burs desteği sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz. Son olarak YKS’ye girecek sevgili gençlerimize destek olmak için sınav ücretlerini karşılama kararı aldık. Geçtiğimiz yıl başlattığımız uygulamamızı bu yıl da sürdürüyoruz. İlçemizde eğitim gören ya da Bayrampaşalı olup farklı bir ilçede okula giden öğrencilerimizin tamamı uygulamadan faydalanabilecek. Öğrencilerimiz ve ilçemiz için hayırlı olsun. Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Destek bizden, başarı gençlerimizden" dedi.

Detaylı Bilgi İçin: 444 1 990