Bayrampaşa’da yardım seferberliği

Tüm Türkiye’yi yasa boğan, toplam 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedeler için yurt genelinde yardım seferberliği başlatıldı. Bayrampaşa Belediyesi de deprem bölgelerine, AFAD ve Bayrampaşa Kaymakamlığı koordinesinde, TIR, kamyon ve kamyonetlerden oluşan 215 araçlık insani yardım malzemesi gönderdi.

Bayrampaşa’da yardım seferberliği

BAŞKAN AYDINER: YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İlçe Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve yardımseverler ile birlikte TIR’ları uğurlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Ülke ve millet olarak tarifsiz bir hüzün içindeyiz. Yaraları sarmak için Bayrampaşa’da da tek yürek olduk. İlk etapta arama-kurtarma ekibimizi ivedilikle bölgeye yolladık. Ekibimizin ve ekiplerin enkaz altındaki ‘canlarımızı’ kurtarması bu büyük keder içindeki tek tesellimiz. Ardından TIR, kamyon ve kamyonetlerden oluşan 215 araçlık insani yardım malzemesini deprem bölgelerine gönderdik. Ortak temennimiz can kayıplarının artmaması. Depremlerde hayatını kaybeden tüm 'canlarımıza' Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremlerden olumsuz etkilenen kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz. Yardım kampanyamıza destek veren iş insanlarına, esnafımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YARDIMLAR SEMİH ERDEN SPOR SALONU’NDA TOPLANIYOR

Bayrampaşa Belediyesi’nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın koordinesinde yürüttüğü yardım kampanyasına 7’den 70’e tüm Bayrampaşa destek olmaya devam ediyor… Duyarlı vatandaşların destekleri, İSTOÇ, Bayrampaşa ve Mega Center esnafının katkılarıyla şu ana kadar TIR, kamyon ve  kamyonetlerden oluşan toplam 215 araçlık insani yardım malzemesi Bayrampaşa’dan deprem bölgelerine gönderildi. Ayrıca 2 seyyar aşevi, bir otobüs, bir vinç ve bir çekici bölgeye ulaştırıldı.

Devam eden yardım kampanyasına destek vermek isteyen vatandaşlar,  pil, el feneri, uyku tulumu, battaniye, jeneratör, tüp, elektrikli ısıtıcı, tüp üstü ısıtıcı, çadır, kışlık kıyafet, çocuk montu, bot, atkı, eldiven, yün çorap, yağmurluk, bebek maması, biberon, çocuk bezi, hijyen ve temizlik malzemeleri, powerbank, ilk yardım seti, mutfak araç-gereçleri ve su ile tüm hazır gıda ürünlerini Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi 50. Yıl Caddesi’nde bulunan Semih Erden Spor Salonu’na ya da mahalle muhtarlıklarına ulaştırabilecekler. (Eski kişisel ürünler kabul edilmemektedir.)

Konuyla ilgili 444 1 990 numaralı Bayrampaşa Belediyesi’nin Çağrı Merkezi de vatandaşlara destek sağlıyor.

ATİLA AYDINER

T.C. Bayrampaşa Belediye Başkanlığı - 2021