Bayrampaşa’da Rumeli-Balkan kardeşliği

• 03.09.2021 11:02

Bayrampaşa’da, Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde, Rumeli Balkan Gönül Kardeşliği programı düzenlendi. Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un yanı sıra Balkan ülkelerinden gelen bakan ve milletvekilleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Programda konuşan Şentop, Alman dergisi Der Spiegel’in kapağına dikkat çekerek, “Mesele Tayyip Erdoğan’ı koltuktan indirmek değil. Mesele hilali kırmak, onu sökmek” dedi.

Bayrampaşa’da Rumeli-Balkan kardeşliği

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Rumeli Balkan Gönül Kardeşliği programına ev sahipliği yaptı... Bayrampaşa Windsor Hotel’de düzenlenen programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un yanı sıra Balkan ülkelerinden gelen bakan ve milletvekilleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

ŞENTOP: MESELE HİLALİ KIRMAK, ONU SÖKMEK

Dünyada küresel vesayet olduğuna ve hiç alakası olmayanların dahi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için çalışma içinde olduğuna dikkat çeken Şentop, “Dünyada bazı meşhur dergiler var. Küresel vesayet var dünyada. Bazıları gizli saklı oluyor bazıları açıkça oluyor.  The Economist, ocak ayında kapak yaptı. 2023’ün en önemli seçimi dedi Türkiye seçimleri için. O yetmedi yeni kapak yaptı. Tayyip Erdoğan’ın indirilmesi gerekir falan diye. O yetmemiş, bugün twitter hesabına Tayyip Erdoğan’a karşı bir ifadeyi koymuş. Fransa’da önemli dergiler kapak yapıyorlar. Almanya’da Der Spiegel bir kapak yaptı. Çok enteresan. Bir koltuk var, koltukta oturuyor. Koltuğun bazı yerleri çatlamış, kırılmış. Yani düşecek falan demek istiyor. Tayyip Erdoğan’ın oturduğu yerin tam başının üstünde bir hilal var, hilal de kırılmış. Mesele bu, mesele Tayyip Erdoğan’ı koltuğu indirmek değil. Mesele hilali kırmak, onu sökmek oradan. Şu anda Türkiye böyle bir tabloyla karşı karşıya. Bundan sonra yapılacak her seçim kendisinden önceki seçimlerden daha önemli hale gelmiştir. Rusya Ukrayna savaşı, Çin’le ilgili gelişmeler ve hepsinin merkezinde Türkiye var. Mümkünse Türkiye’nin etkisiz hale getirilmesi lazım. Bu nasıl olacak? Bizim ne işimiz var Libya’da, Suriye’de, kendi işinize bakın diyenler gelirse Türkiye’ye, herkes bunu istiyor” diye konuştu.

AYDINER: BAYRAMPAŞA BALKANLAR’IN BAŞŞEHRİDİR

Bayrampaşa ve Balkanlar’ın etle tırnak gibi bütünleştiğine vurgu yapan Başkan Aydıner de, “İlçemizin nüfusunun önemli bir bölümünü Rumeli ve Balkanlar’dan gelen kardeşlerimiz oluşturuyor. Bu bağlamda biz Balkanlar ve Bayrampaşa arasında yıllarca gönül ve kültür köprüleri kurduk. Çünkü bizim Balkanlar ile kökleri asırlar öncesine uzanan bağlarımız var. Bugün Balkanlar’dan Bayrampaşa’ya gelen bir kardeşimiz veya Bayrampaşa’dan Balkanlar’a giden bir kardeşimiz mutlaka tanıdık bir yüze, bir dosta denk gelir. Balkanlar’ın başşehri Bayrampaşa’da dostluk, hoşgörü ve sağlam komşuluk bağları vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nda da gönülden gönüle köprüler kurmaya, Bayrampaşa-Balkanlar kardeşliğini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İÇERİK GALERİ

Logolar