Bayrampaşa’da okul kantinlerine sıkı denetim

Sağlıkta taviz vermeyen Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki toplam 42 okul kantinini bir bir denetledi. Denetimlerde sağlığı bozacak unsurlara rastlanmazken, kurallara uymayan 3 kantine ise idari yaptırım uygulandı.

Bayrampaşa’da okul kantinlerine sıkı denetim

Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, öğrencilerin okul içinde temin ettiği gıdalara bağlı sağlık sorunları yaşamaması için okul kantinlerinde denetimlerini sürdürüyor. Bayrampaşa’daki toplam 42 okul kantini ekipler tarafından bir bir denetlendi. Denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı olması ve belgelenmesi, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak ürünlerinin paslanmaz çelik olması, personel giysileri, kantin ilaçlaması, gazlı içecek, çalışan işçilerin sağlık muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edildi. Sağlığı olumsuz etkileyecek unsurlara rastlanmazken, kurallara uymayan 3 kantine ise idari yaptırım uygulandı.

Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki okulların kantinlerini ve yemekhanelerini belirli aralıklarla sıkı denetime tabii tutuyor.