Bayrampaşa buram buram fesleğen kokuyor

Bayrampaşa Belediyesi, geleneksel ‘Fesleğenli Bahar Etkinliği’ kapsamında ilçe genelinde ve okullarda toplam 50 bin fesleğen dağıttı. Vatandaşlara fesleğen dağıtan Başkan Atila Aydıner, “Bu yıl da on binlerce fesleğen dağıtarak vatandaşlarımızın bahar sevincine güzel bir renk ve koku kattık” dedi.

Bayrampaşa buram buram fesleğen kokuyor

Bayrampaşa Belediyesi, geleneksel 'Fesleğenli Bahar Etkinliği’ kapsamında mayıs ayı boyunca ilçenin 11 mahallesinde ve okullarda toplam 50 bin fesleğen dağıttı. Etkinliğe katılarak vatandaşlara ve öğrencilere fesleğen dağıtan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bu yıl da on binlerce fesleğen dağıtarak vatandaşlarımızın bahar sevincine güzel bir renk ve koku kattık. Bayrampaşa’mızın cadde ve sokaklarına fesleğen kokusu yaydık” dedi.

FESLEĞENİN FAYDALARI

Hoş kokulu bir çiçek olarak evleri süsleyen fesleğen, aynı zamanda da mutfakta yemeklere lezzet katan bir bitkidir. Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlar ile saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır.

FESLEĞEN NASIL KULLANILIR?

Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilen ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere servis aşamasında ilave edilir. Esans yapımında da kullanılan fesleğen, baharat olarak çorbalara ve salatalara da katılır.